Mondhygiënist

Een optimale mondverzorging en regelmatige tandartsbezoeken zijn essentieel om problemen met uw mondgezondheid te voorkomen. Desondanks kunnen er soms onderliggende factoren zijn die, ondanks uw eigen zelfzorg, leiden tot verslechtering van uw mondgezondheid.

Als u bijvoorbeeld merkt dat u last heeft van bloedend tandvlees, loszittende tanden/kiezen, moeite met het reinigen van tussenruimten, een slechte adem, gezwollen en rood tandvlees, of tandsteen, raden we u aan een afspraak te maken met onze preventiecollega’s.

Onze collega zal uw gebit grondig reinigen en polijsten, terwijl u tegelijkertijd gerichte voorlichting en/of instructies ontvangt. Onderzoeken tonen aan dat de resultaten van preventiebeleid in de mondzorg snel merkbaar zijn in de praktijk. Een effectief preventieplan voorkomt de vorming van nieuwe gaatjes en zorgt ervoor dat bestaande vullingen en andere restauraties minder snel defect raken.

Daarnaast kan het voorkomen dat moeilijk bereikbare plekjes niet optimaal gereinigd worden, zoals bij overlappende tanden en kiezen, kiezen achter in de mond en plekken onder een spalk. Onze collega reinigt al deze plekken en begeleidt u, zodat u zelf met de juiste methodiek overal effectief kunt reinigen.