Taken

Taken van onze professionals

Werken in een teamconcept = effectiever en efficiënter
Terugkijkend naar alle ontwikkelingen in het verleden, kunnen we wel zeggen dat mondzorg anno 2020 een complexer werkgebied is geworden. De solopraktijken maken steeds meer ruimte voor gezamenlijke praktijken. Taakdelegatie heeft het mogelijk gemaakt dat de ondersteunende teamleden ook behandelingen kunnen uitvoeren in opdracht van de tandarts. Dit komt goed van pas in de hedendaagse mondzorg, want Nederland kampt met een structureel tandartsentekort. Door een efficiënte taakdelegatie komt er tijd vrij in de agenda van de tandartsen, waardoor zij meer cliënten noodzakelijke zorg kunnen verlenen. Hierdoor kunnen we de wachtlijsten kort houden.

Om de taakdelegatie in goede banden te leiden, werken we graag in een teamconcept. Elk teamlid heeft een eigen taak en om uw mondgezondheid stabiel te houden, overleggen we vaak met elkaar.

De taakverdeling binnen onze tandartspraktijk kan worden opgedeeld in drie categorieën:

Uitvoerders van het primaire proces
Het primaire proces bestaat uit de tandheelkundige zorgverlening aan u als patiënt. Deze bestaat uit tandheelkundige behandelingen enerzijds, en preventie en mondhygiëne anderzijds. Zorgverleners in het primaire proces zijn: Tandarts

Mondhygiënist
Preventieassistent
De ondersteuners van het primaire proces hebben als taak het ondersteunen voor, tijdens en na de behandeling van u als patiënt. De beroepen die hieronder vallen zijn:

Tandartsassistent
Assistent omloop en sterilisatie
Ondersteunende en managementfuncties

Er zijn ook medewerkers binnen de tandartspraktijk die geen tandheelkundige zorg verlenen. Zij richten zich op organisatorische taken.
Praktijkmanager
Officemanager
Baliemedewerker