Prothese

Een prothese kan zowel volledig als gedeeltelijk zijn, afhankelijk van de mate van tandverlies. Een volledige prothese wordt gebruikt wanneer alle tanden in de boven- of onderkaak ontbreken. Deze prothese rust op het tandvlees en wordt ondersteund door de kaakstructuur. Een gedeeltelijke prothese wordt toegepast wanneer slechts enkele tanden ontbreken en kan worden vastgemaakt aan de bestaande tanden met behulp van klemmen of andere bevestigingsmiddelen.

Het vervaardigen van een prothese vereist nauwkeurigheid en expertise. Tijdens het proces wordt er rekening gehouden met de individuele anatomie van de patiënt, zodat de prothese comfortabel past en een natuurlijke uitstraling heeft. Moderne protheses worden vervaardigd met duurzame materialen die zowel functioneel als esthetisch aan de behoeften van de patiënt voldoen.

Naast het herstellen van de functionaliteit van het gebit, draagt een goed passende prothese bij aan het herstel van het zelfvertrouwen en de kwaliteit van leven van de drager. Regelmatige controles en eventuele aanpassingen zorgen ervoor dat de prothese optimaal blijft functioneren en comfortabel blijft. Een prothese biedt dus niet alleen een oplossing voor tandverlies, maar ook de mogelijkheid om weer met een stralende glimlach door het leven te gaan.