Implantogie

 Helaas kan het voorkomen dat u één of meerdere tanden mist. Door middel van het plaatsen van een implantaat in het kaakbot, kunt u de lege plek van een tand/kies opvullen. Ook is het mogelijk meerdere implantaten te laten plaatsen, zodat uiteindelijk een brug kan worden vervaardigd om meerdere tanden/kiezen te vervangen.

Het plaatsen van een implantaat is een chirurgische ingreep. Het succesvol vastgroeien van het implantaat in het kaakbot is afhankelijk van verschillende factoren. Belangrijke patiëntgerelateerde aspecten zoals algemene gezondheid, mondgezondheid, mondverzorging, levensstijl, en vaak ook leeftijd, worden zorgvuldig geanalyseerd voordat het implantaat wordt geplaatst. Deze ingreep is doorgaans kostbaar. Samen met u nemen we tijdens een uitgebreid onderzoek alle benodigde gegevens op die van invloed zijn op het succes van de ingreep.

Het traject van implantologie, van het initiële onderzoek tot het plaatsen van de definitieve kroon/brug/prothese, neemt 6 tot 8 maanden in beslag. Gedurende alle stappen wordt nauw samengewerkt met het laboratorium voor het vervaardigen van de kroon/brug en prothesewerk. Het uiteindelijke doel is om u een vast, solide en duurzaam resultaat te bieden.